Projektets favoriter

Appar som alla avdelningar listat som topp appar valda av pedagoger och barn.

Vi har sorterat in apparna i olika områden på olika sidor som t ex ABC, 123, memory/ pussel och småbarnsappar. Först hade vi gjort mappar med de olika apparna men insåg att det blev mer överskådligt och lätthanterat för barnen om apparna låg synliga på olika sidor. Barnen får sitta vid Ipaden 15 minuter/ dag och vi andvänder även Ipaden som ”lösen” efter lunchen (en kluring som ska lösas innan man går från matbordet). Barnen tycker att det är jättekul och vill ofta använda ipaden.

Matematikappar

Bugs & Buttons
är en favorit bland barnen. Bra träning med mönster och sortering, varierande och spännande med alla insekter och olika valmöjligheter.

Klura på siffror
Ett bra enkelt spel där man får träna både siffror, tärningsbild och kort. Kul med belöningen där man får välja ett paket. Bra att man får pröva igen tills det blir rätt. Önskvärt vore om man kunde ställa in svårighetsgrad.

Sifferspelet
Bra att de både säger siffran och att man får se de. Skulle ha varit bra om det hade gått att välja svårighetsgrad och dölja siffran.

Djungeltid
Barnen väljer det inte så ofta. Vi tycker dock att det är bra eftersom man kan välja att börja med att se bara heltimmar för att sedan öka svårighetsgrad till halvtimmar, kvartar osv.

Jigsaw
Bra att man kan välja svårighetsgrad; med eller utan bakgrund och antal pusselbitar. Det gör att dem funkar för alla åldersgrupper.

Pettsons uppfinningar
Lite lagom klurigt. Roliga problemlösningsuppgifter för de äldre barnen.

Wheres my Water?
Lite svår och klurig, men roligt att lösa tillsammans (med en vuxen).

Pussel 123
Bra pussel med två svårhetsgrader. Extra plus för att den pratar svenska.

Windowsill
Är ett slags pussel där målet är att köra en bil genom olika rum. Dörren till nästa rum är alltid låst och nyckeln döljer sig i rummet. Svår och tråkig ikon så barnen väljer den inte självmant.

Math 3-4
Lite för svår. Skulle vara bra om appen räknade när man trycker på ex fåren.

Toca Store
I Toca Store kan man köpa varor och betala med mynt i en kassaapparat.

Caboose
Se ett mönster och lista ut vilken del som saknas.

Språk och begreppsappar

Happi läser och Happi stavar
tycker vi är jättebra. Kul att se hur våra äldre barn ljudar och lyckas skriva ord.

Stavningslek,
tycker vi är bra, speciellt nu när man kan välja att ta bort tåget helt och hållet (gick för snabbt tidigare). Bra att varje bokstav ljudas när man väljer dem. Kul med de gömda bokstäverna, men lite svårt att se.

Lär dig ABC-
bra, enkel, alldeles lagom nivå.

Teckna.se
tycker vi är en jättebra teckenapp. Det blir tydligt när man får se en videosnutt och bra att orden är indelade i olika kategorier.

Toca doctor
Här kan man leka doktor och undersöka patienter. När appen startas så visas konturerna av en människokropp. Kroppen tillhör en olycklig patient med hela 18 stycken åkommor och det gäller att ta tag i detta och agera doktor, dra ut stickor, plocka ut leksaksbil, mm. Varje spel är en utmaning med lätt svårighet.

Skapande

Book Creator
En fantastisk app där man kan skapa egna böcker om hur egentligen vad som helst. En bok om hur en pärlplatta blir till, en utflykt, leken på gården eller en helt vanlig dag på avdelningen. Man kan ta egna bilder, rita eget och berätta genom att spela in pratet till bilderna eller välja att skriva text.

Drawing Pad
tycker vi är det bästa vanliga ritprogrammet, det finns många olika valmöjligheter på pennor, kritor osv. Kul att man även kan lägga in färdiga bilder och rita runt dem.

Art Maker
är också kul där de kan välja bakgrunder och vilka saker de vill tillföra miljön, kul där med kamera och filmkameran. Främjar samspelet mellan barnen.

Buildo Historia
älskar barnen och den är verkligen fantasieggande, kul att man kan förstora saker och klicka på figurerna för ljudeffekter.

Kids Canvas
används till att lägga pärlplattor på paddan, skriva ut dem och göra ”riktiga” pärlplattor med bilden som mall. Genomskinliga pärlplattor ska köpas in för att underlätta.

Först gäller det att skapa ett fint mönster på paddan

Sen gäller det att hålla tungan rätt i munnen för att få till det på pärlplattan!

Bilden som skrivs ut används som mönster och funkar inte din skrivare till paddan så ta en bild på mönstret och importera bilden till datorn. En krånglig väg men en lösning då inte våra paddor pratar med vårat administrativa nätverk och skrivare.

Småbarnsappar

Nallemix1
Jättebra med sorteringsövningar och kunna se vad som ska bort. Bra att man kan välja svårighetsgrad. Barnen tycker den är rolig.

Färgmonstret
Fantastisk kul app för att träna färger. Spännande att föra in maten i monstrets mun. Roligt monstrets reaktioner. Både stora och små barn gillar den.

SoundTouch,
”Sound Touch” är uppdelad i 6 kategorier som visas längst ner på skärmen; djur, vilda djur, vildfåglar, fordon, musikinstrument och hushåll. På varje sida visas 12 illustrerade bilder. När man trycker på en bild så öppnas ett foto som ackompanjeras av en svensk röst som berättar vad man ser, samt föremålets läte. När man trycker på fotot så försvinner det.

Pekboken är ju suverän för de små, enkel och intuitiv att använda. Kul att få höra hur olika saker låter.

Shape sorter
Sortera rätt form eller figur till rätt ”hål”

Bondgården HD
Bondgården innehåller två olika lägen:
”Titta-läget” med stora, färgglada bilder på djuren. Tryck och lyssna hur de låter!
I ”Spel-läget” ber en röst barnet peka på ett av fyra olika djur. Väljer man rätt fortsätter spelet med fyra nya slumpmässiga bilder.

Naturappar

My flora
Bra att det går att söka bland färger, månader, växtfamiljer osv. En app som nästan uteslutande används med pedagogen utomhus.

Viltspår
Dåligt tecknade bilder och dåligt att man måste koppla upp sig till wikipedia för att få information om djuret. Bättre spårapp måste finnas?

Kvidevitt
Bra app att använda i mindre grupper så att alla barnen hör ordentligt. Kräver att man har en viss förkunskap om fåglar för att snabbt kunna pricka rätt.

Småkrypsapp
Nyinköpt app som verkar helt fantastisk. Lättförståelig och rolig då barnen kan göra sin egen småkrypsbok.

Vem var det?
En app där du gissar spår efter djur och vems bajs det är.

Minnes träning
Det finns en mängd memory appar att välja på.
Fia och djurens memo
Där kan man välja 12, 24 eller 48 brickor och om man ska göra det på tid.

Memoryspelet
Där kan man välja på 6,8,12 eller 18 kort och då ser man hur många försök man behöver.

FotoMemoryspelet
Ett memory från samma utvecklare som memoryspelet, Fusentasterna. Här skapar man egna bilder på barngruppen, leksaker eller från  inne och utemiljön.

Musik
GarageBand
Här skapar man sin egen musik, bakar ihop alla instrumenten vart efter man spelar in melodier och trots att man är helt omusikalisk har man snabbt roligt och enkelt världens rocklåt på G!!!!
EN tydlig och informativ film på youtube om hur man enkelt kommer igång med GarageBand:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4FUncpEjo-k#!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s