Appar

Här samlar vi tankar kring appar som vi hittat och provat i vår pedagogiska verksamhet.Just nu i strten beskriver vi bara apparna men meningen är att kunna berätta vad som händer och vilket lärande som sker i utforskandet av apparna.

BondgårdenBondgården, en underhållande plats för små barn från 1 år och uppåt. Här får man både klappa och leka med djuren. På Bondgården finns följande djur: Ko, Gris, Får, Anka, Häst, Tupp, Get och Åsna.
Bondgården innehåller två olika lägen:
”Titta-läget” med stora, färgglada bilder på djuren. Tryck och lyssna hur de låter!
I ”Spel-läget” ber en röst barnet peka på ett av fyra olika djur. Väljer man rätt fortsätter spelet med fyra nya bilder.

Pekboken är ett fint sätt för barn och vuxna att tillsammans ha en rolig stund och lära sig något på vägen. Appen har ett antal lätt igenkännbara bilder och är grupperade i kategorier:
Alfabetet, siffror, frukter, fordon, färger och djur.
Välj en kategori, tryck sedan på bilden för att höra ljudet och se texten. Svep sedan över bilden för att gå vidare till nästa bild. Vissa bilder har även ljudeffekter, tryck på pratbubblan så hörs de.
Man kan också välja röst som pratar: Svenska Engelska Tyska Franska Isländska Sydsamiska Kinesiska Skånska Taiwanesiska Romani

Sea match”Sea Match” är en väldigt intuitiv memory-app med djur i vatten. Djuren har både distinkta utseenden och ljud. En annan bra sak med ”Sea Match” är att man kan välja svårighetsgrad. Man kan välja om man vill ha 6, 8, 12, 16, 20 eller 30 brickor. Desto fler brickor desto svårare blir det.

Underwater memory matchEtt memory I undervattnets värld som har tre nivåer:Lätt: 6 kort (3 par) Medium: 12 kort (6 par) Svår: 20 kort (10 par)

    Drawing pad En rit app där man kan välja på pensel, krita, tuchpenna eller magiska pennor som rita stjärnor, hjärtan mm.Bakgrunder och bilder finns också att välja på och även egna bilder som man tagit kan man rita vidare på.

  Sound Touch är en pekbok för de minsta och är uppdelad i 6 kategorier som visas längst ner på skärmen; djur, vilda djur, vildfåglar, fordon, musikinstrument och hushåll. På varje sida visas 12 illustrerade bilder. När man trycker på en bild så öppnas ett foto som ackompanjeras av en svensk röst som berättar vad man ser, samt föremålets läte. När man trycker på fotot så försvinner det.

Google earth

  Lek & lär memory Ett memory med 3 nivåer. Lätt:12 kort, Mellan:20 kort  och svår:30 kort.Man kan tävla mot sig själv genom att lösa spelet snabbare-ju snabbare man löser det ju mer poäng får man.

  Sifferspelet En räkneapp på svenska! Lär dig räkna till 10 och 20! Räkna djuren och frukterna och välj rätt siffra. Sjung med i Räknesången. Kan spelas ensam eller tillsammans med någon.

 

Ordspelet En app att öka ordförrådet med, det är 36 bilder i 3 kategorier. Lär känna igen safaridjur, musikinstrument och leksaker. Klicka på ett djur och hör djurets namn på svenska, samt djurets läte – Hör lejonet vråla!

Bug and Buttons ett spel med 18 olika uppdrag där du kan träna sortering, räkning, finmotorik,spela luffarchack mm.

Spelen innehåller flera banor och många gånger justeras svårighetsgraden automatiskt beroende på hur duktig man är. En bra funktion är att om man inte klarar en nivå blir det lättare och är du duktig kan du få riktiga utmaningar.Som sagt 18 spel med varierande uppgifter som:

  • Skjuta prick
  • Sortera
  • Fånga
  • Plocka
  • Hjälpa småkryp hitta i labytinter
  • Flyga en fjäril genom en dal här måste du luta för att styra
  • Lär dig räkna med hjälp av småkryp

 

 

 Happi läser visas ett ord och tre bilder på skärmen. Barnet ska försöka ljuda/läsa vad det står för att kunna klicka på den bild som motsvarar ordet. Rätt svar ger en frukt som efter varje nivå kan ätas upp på ett roligt sätt. Orden i spelet ökar i svårighetsgrad för varje nivå. Där är för närvarande 80 ord uppdelat på tre olika nivåer och innehåller lättlästa vardagsord som ger möjlighet att ändra mellan STORA och små bokstäver det är avslappnade bakgrundsmusik som är avstängningsbar och ingen reklam.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s