Det händer där ute

Helt fantastiskt vad iPadprojektet på Holmsund Obbolas förskolor har tagit fart!!!!Sen sist har det skapats böcker med Book creator om pärlplattor som man skapat i Pyssla och måla med Kids Canvas, det var rim böcker där barnen med kamerans hälp fångade bilder på sånt som rimmar

               STEN-BEN

 

Det var böcker gjorda av teckningar som insprerats av en sagolik sagolek, andra bara sprunga ur barns härliga fanatsi och vetarglädje, någon hade forskat om katter.!!!!!!Några hade pratat in den information man ville förmedla med boken andra hade skrivit själva.

Vi man skriva ut en bok gjord i Book Creator ska man spara den som pdf på Dropbox sen kan man gå till datorn och skriva ut den eller mejla hem boken.Just nu har vi inte mailprogrammet synkat med vår e-post server men jag ska klura på det.

Bilder som ritats på papper och som skulle ingå i en bok fotade vi av, andra ritade i vårat ritprogram ”Ritplattan” och sparade dessa och då infogar man de från Bildgalleriet i paddan.

Annonser

Om LEnaNorgren

Jag jobbar som förstelärare i IT och digitala verktyg i Umeå kommun på Storsjöskolan i Holmsund. Jag har en bakgrund som förskollärare i begynnelsen efterhand jobbade jag på fritids för att parallellt läsa it kurser på Umeå universitet och slutligen ta en lärarexamen i de tidigare åren!!! just nu är jag klasslärare i en tvåa. Har ett brinnande intresse för att lära och tycker det är spännande hur kunskap uppstår samt drivs av min nyfikenhet. Har ett motto: o...o...o...möjlighet, det finns alltid flera möjligheter, se dessa!
Det här inlägget postades i E-böcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s