Lotusdiagran i planeringen för att nå målen

I boken ”Lek och lär med surfplatta i förskolan” tar författarna Lena Gällhagen och Elisabet Wahlström upp ett fantastiskt bra sätt att få grepp om förskolans alla mål och hjälper oss att nå och synliggöra målen som vi jobbar med.

De använder sig av Lotusdiagram där de har sorterat upp alla 30 mål från Lpfö-98

Här har jag försökt åskådliggöra Lena Gällhagen och Elisabet Wahlströms målsortering i ett lotusdiagram och deras tanke är att man utgår från diagrammet när man planerar och  utvärderar en aktivitet.

Planeringens Lotusdiagram skulle kunna se ut så här:

Utifrån ett valt tema funderar men på vad man kan göra som hamnar under exempelvis matematik, lek, hälsa och rörelse osv och när man sen utvärderar tar man ett  lotusdiagram för varje aktivitet och stryker över med penna alla de mål som man berört, då får man en överskådlig blick på alla aktiviteter och vilka mål man jobbat med och vips så har vi synliggjort verksamheten och alla mål som berörs i verksamheten!!!!

Annonser

Om LEnaNorgren

Jag jobbar som förstelärare i IT och digitala verktyg i Umeå kommun på Storsjöskolan i Holmsund. Jag har en bakgrund som förskollärare i begynnelsen efterhand jobbade jag på fritids för att parallellt läsa it kurser på Umeå universitet och slutligen ta en lärarexamen i de tidigare åren!!! just nu är jag klasslärare i en tvåa. Har ett brinnande intresse för att lära och tycker det är spännande hur kunskap uppstår samt drivs av min nyfikenhet. Har ett motto: o...o...o...möjlighet, det finns alltid flera möjligheter, se dessa!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lotusdiagran i planeringen för att nå målen

  1. Ping: Omvärldsbloggen » Blog Archive » Pedagogisk utveckling med lärplattor i förskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s